مشاوره یا روانشناسی در قبل از قرن بیستم به عنوان یک علم مستقل مورد توجه نبود. اما امروزه، با افزایش استفاده از فناوریهای ارتباطی، رایجتر شده است و برای بیشتر مردم گزینهای جذاب برای بهبود زندگی خود محسوب میشود.
مشاوره خانواده از دو کلمه “مشاور” و “کارآمد” تشکیل شده است و به معنی ارائه راهکارهای کارآمد به مشکلات و چالشهای افراد میباشد.
در حوزه روانشناسی و رواندرمانی، مشاوره به معنی شنوایی و بررسی وضعیت نفسی فرد است تا با شناخت و تحلیل سبک زندگی شخص، کمک شود تا به هدف خود برسد.مشاوره فرايند ياري رساندن است كه درطی تعامل و ارتباطي دوطرفه و مبتنی براعتماد و احترام متقابل و با توجه به درک نيازها، احساسات و افكار مراجع (داوطلب) كه مستلزم رازداری نيز هست.
هدف اصلی مشاوره خانواده، بهبود کیفیت زندگی خانواده و افزایش هوش معنوی آنهاست. برای دستیابی به این هدف، افراد در طول جلسات مشاوره، خود را بیشتر شناسایی و هویت خود را کشف میکنند و نشان میدهد که درک بهتری از خودشان و دیگران ایجاد کنند.
بهبود كارایی شخصی
كمك به حل مشكلات
تامين سلامت روانی
تامين سلامت روانی
دستيابي به معنای زندگی
توسعه روابط متقابل انسانی با ديگران
یکی از حیطه های رشته روانشناسی و مشاوره، مشاوره خانواده میباشد که شامل چند بخش درموضاعات مختلف مربوط به خانواده است. ازدواج سرآغاز تشکیل خانواده است و خانواده یکی از قدیمی ترین نهاد های اجتماعی است بنابراین ضرورت انتخاب درست و آگاهانه در مهمترین رویداد زندگی بسیار چشمگیر است.
اما ارتباط صحیح پایه و زیرساخت بسیار مهم در اثربخشی همه مسائل مربوط به خانواده دارد چرا که انسانها در رابطه متولد میشوند در رابطه شکل میگیرند و در رابطه رشد میکنند.
زوج های آگاه از طریق مشاوره قبل از ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات زندگی خود را میگیرند و با بررسی مسائل و مشکلات فردی و خانوادگی خود یک رابطه متعهدانه و رضایت بخش را تجربه میکنند. مشاوره قبل از ازدواج شامل جلسات انفرادی گروهی آزمون و بررسی خصوصیات شخصیتی طرفین و آشنایی با برخی مفاهیم اصلی زندگی مشترک و آگاه سازی زوجین در جهت انتخاب درست قدم برمیدارد.
زوج درمانی به عنوان یک نوع مشاوره، شامل درمان زوجها به کمک روشهای روان درمانی برای رسیدن به اهدافی مشخص میشود. در این روش، دو فرد درمانجو به عنوان یک زوج به منظور برطرفکردن مشکلات و رسیدن به یک رابطهی بهتر به مشاوره روانشناسی مراجعه میکنند.
حضور فردی دیگر (مشاور) در این فرایند به منظور کمک به زوج در رسیدن به روابط بهتر، افزایش درک و همدلی، بهبود ارتباط و رابطه، و تغییر الگوی رفتاری در استفاده از ارتباطات در روابط جنسی و عاطفی بسیار کارآمد است. این نوع درمان برای زوجهایی که دچار مشکلات روانشناختی از جمله خشم، اضطراب، افسردگی، عدم رضایت از روابط جنسی، بحث و جدل بیش از حد و… هستند، مناسب است.
خیانت یک انتخاب است نه اتفاق بنابراین عواملی مثل سن، میزان تحصیلات، میزان درآمد، باورها و رفتارهای مذهبی، سابقه طلاق، میزان رضایت زناشویی، سن ازدواج، جنس، نوع خیانت و دایره روابط دوستانه در به وجودآمدن این اتفاق تاثیرگذار هستند و چه برای فردیکه خیانت دیده و فردی که مرتکب خیانت شده است رنج آور و باعث تجربه هیجانات منفی متعددی برای زوجین میگردد.
بحران نوجوانی و بلوغ مسئله ای است که در طی مدتی میتواند خانواده و روابط والدین با نوجوانان را به جالش بکشد چرا که تغییرات عاطفی، شناختی، جسمی و روانی بسیار زیادی در افراد به وجود میآید و نوجوان رفتارهای متفاوتی را از خود بروز میدهد.
سبکهای فرزند پروری و نحوه تعامل والدین میتواند تاثیرات مثبت یا منفی را در رفتار نوجوان نهادینه کرده و مشکلات عدیدهای را به وجود آورد. بنابراین شناخت نیازهای نوجوان توسط والدین و بررسی آنچه نوجوان دوست دارد پدر و مادرش بدانند لازم و ضروری میباشد.
طلاق در نگاه اول نشان دهنده درد و رنج و یک رابطه اشتباه با مشکلات زیاد میباشد. اما طلاق هم میتواند درست یا غلط باشد و چه بسا جدایی درست افراد رو از درد و رنج رها میکند و به خود واقعی شان برمیگرداند و باعث رشدشان میشود. و حتی فرزندان را هم از آسیب بیشتر دور نگه میدارد.
خدمات همه روزه از 9 الی 18 به جز ایام تعطیل